Kust pärineb Enesekindlusvabrik?

 

KETLIN KASAK:

See kõik algas siis, kui ma olin veel väike tüdruk. Mul ei olnud siis õrna aimu ka, et minust saab see, kes ma täna olen – ettevõtja. Tol ajal, kõigest 2-3 aastasena olin ma äärmiselt ebakindel ja häbelik, kartes kõike ja kõiki. Ema sai aru, et selles osas tuli midagi ette võtta.

Kuidas saada ühte pisikesse neiusse natuke julgust?

Vastus on lihtne: enesekindlust süstides. Seda mu ema ka tegema hakkas ja ma kasvasin üles, kuuldes pidevalt sõna “enesekindlus”.

Seitsmendas klassis, kui vahetasin kooli, siis juhtus midagi eriskummalist. Midagi, mida too 2-3aastane tüdruk poleks iial osanud ette näha. Minust sai rahvamagnet. Mul oli tohutult sõpru ja kõik tahtsid minuga suhelda. Ema vangutas pead ja ütles pool-huumoriga: “Natuke palju sai seda enesekindlust nüüd!”

Enesekindlust oli mul tõesti korralikus koguses, aga sama palju oli mul ka soovi seda teistelegi jagada. Nii pidasin ma oma sõpradele motivatsioonikõnesid, lahendasin inimeste probleeme ning organiseerisin, et kõigil oleks hea ja mõnus olla. Minu tugevus oli küsitlemisoskus ja selle sidumine psühholoogiaga. Hingetohter, nagu mind juba põhikoolis kutsuti.

See oli ka aeg, mil hakkasin mõtlema tulevikule ja sellele, kelleks ma ametilt saada võiks. Teadsin, et töö peab sisaldama nelja elementi: psühholoogiat, organiseerimist, juhtimist ja inimestega suhtlemist. Personalitöö oli see õige ja seda ma ka õppima läksin. Pärast karjääriredelil praktikandist personalijuhiks tõusmist taipasin – soovin panustada suuremalt kui vaid ühte ettevõttesse.

Meil kõigil on elu ülesanne. Minu missioon on seotud värbamisega ja enesekindlusega.

Tulin ära palgatöölt ning otsustasin, et hakkan iga päev elama oma eluülesande täitmise nimel. See tähendas oma ettevõtte loomist ja missiooni elluviimist nii, et saan tegeleda nii paljude firmade ja inimestega kui vaid soovin. Sest tänu sadadele läbiviidud tööintervjuudele õppisin nägema inimeste eludes mustreid ja valima kandidaate hoopis teiste kui koolis õpitud kriteeriumite järgi.

Ettevõtte nimele mõeldes polnud kahtlustki – Enesekindlusvabrik. Sest enesekindlus on iga eluvaldkonna baas, tuumik, vundament. Sellest algab kõik ja see määrab palju. Täna tegelemegi värbamisega, aga see pole lihtsalt värbamine. See on enesekindluse süstimine ja midagi palju sügavamat kui pelgalt inimese teatud ametikohale otsimine.

Lisaks professionaalsete töövestluste läbiviimisele korraldan ka selleteemalisi koolitusi, olen konsultant ja personaliosakondade laiendus, toetame ettevõtteid mainekujundusega ja koostame persoonilugusid, lähenedes värbamisprotsessile innovatiivselt.

Enesekindlusvabrik – sest kõik algab enesekindlusest!